Pääsiäisleiri 2016

Siikaniemessä vietettiin 24-26.3.2016 perinteikästä pääsiäisleiriä. Leiri oli antoisa ja rentouttava kokemus, puitteet olivat ehdottomasti kunnossa hiljentymiseen ristin juurelle.

Leirillä kuulimme monia hyviä puheita, joista allekirjoittaneelle jäi kirkkaiten mieleen Helsingistä saapuneen Jyrin opetus. Muiden opetusten aiheita olivat mm. Jeesus ja Barabbas sekä epäily. Epäilystä syntyikin leirin yksi kantavista teemoista, kun sitä käsiteltiin ryhmissä ja ihmiset kävivät jakamassa aiheesta. Torstai-iltana pidettiin ehtoollishartaus, ja tunnelmaa ei puuttunut tästäkään hartaudesta. Hartauksissa ylistettiin Jumalaa leirille kootun bändin johdolla.

Menoa leiriltä ei todellakaan puuttunut! Pääsiäisleirillä perinteeksi muodostunut munajahti toteutettiin tälläkin kertaa ja ihmiset keräsivätkin siikaniemeen piilotettuja pahvimunia kovaa tahtia. Ryhmissä kisailtiin eri tehtävissä, joista esimerkkinä voisi mainita leijan rakentamisen, joka luonnistui ryhmiltä annettuihin materiaaleihin nähden aivan yli odotusten. Legendoja syntyi; jo iltapalalla kuultiin huhuja siitä miten kenenkin leija lensi pisimmälle. Virallista totuutta ei aiheesta ikinä päästetty ulos, mutta voittajaryhmä palkittiin lauantain lopputilaisuudessa.

Lopputilaisuuden jälkeen olikin jo aika lastata bussi, ja siirtyä kohti Joutjärven kirkkoa ja perinteistä pääsiäisyön messua. Messun jälkeen kirkkokahveilla tarjoiltiin pashaa ja teetä/kahvia.

Kiitos kaikille paikalla olijoille upeasta leiristä!

– Santeri

, , , , , , , , , , , ,