Me rakastamme, koska Hän on ensin rakastanut meitä!

Jovi Nuoret

Lue blogia

Viimeinen päivä

Viimeistä päivää

Se olisi sitten siinä. Viimeinen leiripäivä on takana ja edessä odottaa 12 tuntia bussissa ja kotiinpaluu omaan vuoteeseen.

Tänään on monen suusta kuultu se kummallinen fiilis, että ikävä on lähteä kotiin, mutta myös oma koti ja vuode vetää puoleensa.

Olo on siis kiitollinen, siunattu ja onnellinen.

Viimeisessä päivässä energia kulutettiin rippikoulun työskentelyihin seurakunnasta, sekoilevaan farssiolympialaisten finaaliin, moniin nauruihin pitkässä iltaohjelmassa, haikeisiin hetkiin iltahartauden kynttiläpiirissä ja lettukesteihin auringon laskiessa.

Posio hiljenee, jotta seuraava leiri voi taas alkaa. Sano MEGIS!

Tokavika leiripäivä

Leiripäivä alkoi perinteisesti jumiksella ja siitä jatkettiin oppitunnille, jossa käsiteltiin itsetuntoa, seurustelua ja rakkautta.

Päivällä saimme kokeilla Lapiosalmella vaijerilaskua joen yli ja siihen riitti innokkaita osallistujia. Jokainen laskun tehnyt näytti olevan tyytyväinen siitä, että lähti laskemaan. Kenenkään kengät eivät tippuneet veteen.

Vietimme päivää farssiolympialaisien, yhteisen pelailun ja oleilun merkeissä. Tämän päivän elämys oli vaijerilaskun lisäksi matka Riisitunturin huipulle. Maisemat olivat sanoinkuvailemattoman kauniit auringon maalatessa tunturin huippua. Vietimme huipulla iltahartauden, jossa kävimme myös ehtoollisella.

Leirikeskuksella oli palattuamme tarjolla iltapalaa. Halukkaat jatkoivat iltaa yösaunoilla. Sen jälkeen iltalaulu kaikasi ja mentiin nukkumaan. Pian alkaa viimeinen kokonainen leiripäivä!

Sateinen posio

Sään tehdessä täyskäännös aurinkoisesta sateiseen vietettiin jälleen lapiosalmella lähes normaalia leiripäivää.

Aamu alkoi aamujumiksella, joka pidettiin ensimmäistä kertaa sisällä sateen yllättäessä jo aurinkoon tottuneet leiriläiset.

Lounaan jälkeen tutustuttiin Lapiosalmen historiaan vierailemalla kuuluisan erakko-eemelin mökillä.

Päivän teemat pyörivät Jeesuksen ympärillä ja teeman käsittely huipentuikin sovitusrataan, jossa pyrittiin demonstroimaan käytännön kautta, että mitä Jeesuksen ristinkuolema meidän kohdalle merkitsee.

Huikea päivä jälleen! Enää muutama päivä ja tullaan jo kotiin, mutta sitä ennen nautitaan vielä leirielämästä ja toistemme seurasta.

Hellepäivän koskenlaskua

Tänään heräsimme hieman aikaisemmin, koska luvassa oli matka kohti koskenlaskua.

Söimme aamupalan, teimme eväät ja menimme ripeästi bussiin. Matkan varrella otimme kyytiin meidän ohjaajat ja puimme valmiiksi päälle pelastusliivit ja kypärät.

Koskenlasku jännitti monia ja monet odottivat sitä innolla. Saavuimme perille ja menimme veneisiin samoissa ryhmissä, kuin menimme silloin korouomassa.

Yhteisvoimin selvisimme vaikeimmistakin koskista. Välillä saimme levähtää ja nauttia maisemista, kun kuljimme veneen moottorilla.

Saimme nauraa paljon, kun melkein koko leiri hyppäsi järveen veneistä.

Pienen levähdyksen ja limuvarastojen täyttämisen jälkeen palasimme takaisin leirikeskukseen.

Loppu päivän vietimme saunoen, pelaillen, uiden ja viettäen isosten järjestämässä iltaohjelmassa. Päivän lopuksi hiljennyimme vielä hartauteen, jossa lauloimme ja kuuntelimme isosen sekä opettajan puheenvuoroa

Torstai on toivoa täynnä

Torstai vietettiin Lapiosalmen leirikeskuksella erilaisten kisailujen ja aktiviteettien parissa. Vapaa-aikaa vietettiin ihmiskimblen ja futisturnauksen merkeissä, minkä jälkeen helle ajoi lähes jokaisen hyppäämään taianomaisen lämpimään veteen. Farssiolympialaisissa kisattiin monipuolisten tehtävien parissa, ja onnistumisia saivat osakseen monet ryhmät.

Tänään luettiin myös vanhempien kirjeet ja huomenna lähetetään nuorten vastaukset kotiinpäin. Kiitos kirjeistä kotiväelle!

Suurten voisilmäpullien ahminnan jälkeen ilta jatkui rennoissa merkeissä. Nuoret antoivat omat taidonnäytteensä uimahyppyjen saralla ja iltaohjelmassa viihdyttiin isosten tarjoamien sketsien äärellä.

Erilaiset pelit ja leikit saivat tunnelman nousemaan kattoon, ja nukkumaan käytiin hymyssä suin. Ryhmähenki on tiivistynyt päivä päivältä, ja iloisin mielin lähdemmekin huomista koskenlaskua kohti!

Korouoman seikkailut

Toinen leiriaamumme alkoi normaaliin tapaan ja arkirutiinit alkavat olemaan kaikille jo peruskauraa.

Silti lipunnoston, aamujumiksen ja työskentelyn jälkeen ei päivässä ollutkaan mitään rutiininomaista, vaan elämyksiä elämysten perään.

Vietimme tänään leirin ”vaelluspäivää” ihastellen kuvankaunista Korouomaa, paistamalla lettuja Posion helteisen auringon alla ja kokeilemalla kalliolaskeutumista ja joen ylitystä köysien avulla.

Tänään moni ylitti itsensä tekemällä jotain ennen kokematonta tai tutustumalla uusiin ihmisiin kaiken tekemisen lomassa. Päivän viimeiset energiat käytettiin Posion S-Marketin hyllyjä tyhjentäessä ja railakkaassa uintihetkes päivän päätteeksi.

Leirillä siis kaikki hyvin, toivottavasti myös siellä missä tätä luet! Iloa!

Toinen päivä

Tänään Posiolla aloitettiin ripariarki, johon kuului muun muassa lipunnosto, ensimmäinen leirijumalanpalvelus sekä oppitunnit aiheista ihminen Jumalan kuvana ja kolmiyhteinen Jumala.

Tämän päivän ”erikoisuus” oli ryhmäytysrata, jossa isosryhmät kiersivät erilaisia rasteja ja keräsivät pisteitä koko leirin ajan käytävien farssiolympialaisten pistetaulukkoon. Kuvissa näkyvällä rastilla tarkoitus oli täyttää vedellä niin monta sankoa kuin mahdollista. Aika oli rajattu, työvälineinä käytettiin muovimukeja, eivätkä osallistujat saaneet liikkua, vaan vesi kaadettiin mukista mukiin. Muita lajeja olivat esimerkiksi sokkopiirtäminen, vaahtokarkkien kuljetus pelkällä pillillä sekä sokkona keppien järjestäminen mahdollisimman pitkäksi letkaksi. Farssiolympialaiset ovat jo nyt keränneet suuren suosion ja pisteitä koitetaan keräillä myös olympialaisten ulkopuolella, muun muassa keittiöllä auttamisesta tai hienoista uimahypyistä.

Saunojen aikaan koko leiri kokoontui laiturille joko hengailemaan tai uimaan. Mahtavaa nähdä niin iso porukka viettämässä vapaa-aikaa yhdessä! Lämpöä on edelleen riittänyt ja uiminen tuntui piristävän monen päivää.

Ilta päätettiin iltaohjelman ja iltapalan jälkeen Iltahartauteen. Siellä Topias jakoi omasta uskostaan.

Täällä kaikki on hyvin. Kuullaan taas!

T. Heta

Meni ilta, meni aamu…

…Näin meni ensimmäinen päivä.

Nyt on vuoden 2018 elämysripari saatu käyntiin. Ja tämä leiri alkoikin harvinaisen kuumissa tunnelmissa.

Lämpötilan hipoessa +30 astetta bussista hajosi ilmastointi, joten matka taitettiin todella kuumissa tunnelmissa, mutta siitä selvittiin upeasti. Huomenna bussi lähtee vaihtoon jotta saadaan hieman viileämmät oltavat loppureissuun.

Lapiosalmelle saavuimme hieman ennen ilta seitsemää, jonka jälkeen majoituimme, söimme ja vietimme ensimmäisen iltaohjelman isosten johdolla. Iltahartaudessa päästiin kuulemaan Aleksi-isosen puhe.

Hieno päivä aloittaa tämä leiri! Nyt unta, jotta jaksetaan seikkailla huomenna.

Huomenna on tutustumista leirielämään ja keskiviikkona suuntaammekin sitten kohti korouoman seikkailuja!

Kaikki hyvin täällä!

Taivas aukeni

Keskelle viikkoa saimme iloisen yllätyksen, kun Kuusamossa aurinko paistoi heti aamusta taivaan täydeltä. Taivas oli pilvetön aamusta iltaan, mikä sopi enemmän kuin hyvin päivän lumikenkäilyretkeen Valtavaaran huipulle. Matkalla saimme ihastella postikorttimaisia maisemia, hikoilla vaaran rinteiden jyrkimpien kohtien kipuamisessa ja ihmetellä lumikenkien kantavuutta koskemattomilla hangilla. Päivän kohokohtina mainittiin Valtavaaran upeat maisemat, piipahtaminen S-Marketissa, keittiön erinomainen kaakao ja sopivan sekopäinen iltaohjelma. Päivän työskentelyissä pohdimme itsetuntoa ja sitä, mikä meitä elämässä voimaannuttaa. Sitä kohti – samoin kuin huomista reissua Rukalle! Leirin puoliväli on ylitetty, joten loppuhuipennus häämöttää.